Krajskí poslanci v Prešove súhlasili s prevodom časti majetku letiska v Poprade

02.11.2005 Poprad

Prešov 2. novembra (TASR) - Súhlas s bezodplatným prevodom 25-% podielu majetkovej účasti štátu na podnikaní spoločnosti Letisko Poprad - Tatry, a. s. , na P...
Prešov 2. novembra (TASR) - Súhlas s bezodplatným prevodom 25-% podielu majetkovej účasti štátu na podnikaní spoločnosti Letisko Poprad - Tatry, a. s. , na Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyjadrili krajskí poslanci v Prešove. Na svojom dnešnom zasadnutí hlasovalo za tento návrh všetkých 50 prítomných členov zastupiteľstva PSK.

Predseda PSK Peter Chudík konštatoval, že sa tým uzavrela druhá etapa transformácie letiska. PSK už niekoľkokrát deklaroval svoj záujem na podnikaní spoločnosti prevádzkujúcej toto dopravné centrum v tatranskom regióne. Podľa predsedu PSK tvorí dobrý základ pre rozvoj celého kraja.
Uznesenie PSK bude neoddeliteľnou súčasťou základného privatizačného projektu letiska v Poprade.
Vláda SR schválila v polovici tohto roka návrh riešenia bezodplatného prevodu majetkových účastí štátu. Išlo dovedna o 66 % na podnikaní spoločnosti Letisko Poprad - Tatry. Rovnaký podiel, ako má PSK, pripadol mestu Poprad a 16-% podiel mestu Vysoké Tatry.
 

Vyberte región